14-10-08

België treedt als zevende op tijdens het Junior Eurovisiesongfestival

juniorOliver, de Belgische kandidaat voor het Junior Eurovisiesongfestival, zal op zaterdag 22 november als zevende aantreden op het grote podium in Cyprus.

Dat maakte de organisatie van het festival vandaag bekend. Roemenië zal in Limassol de spits afbijten en gastland Cyprus komt als laatste aan de beurt.

Na een eerste loting gisteren werd vandaag de precieze volgorde van optreden voor het zesde Junior Eurovisiesongfestival bepaald. De Belgische Oliver zal als zevende het grote podium in Cyprus beklimmen. Hij wordt voorafgegaan door Georgië en gevolgd door Bulgarije. Roemenië zal de show openen en door een gelukkige speling van het land mag gastland Cyprus het festival afsluiten.

Dit is de volledige lijst van de vijftien deelnemende landen, artiesten en liedjes voor 22 november:
1 Roemenië Mădălina & Andrada Salvaţi Planeta
2 Armenië Monika Manucharova Im Ergi Hnchyune
3 Wit-Rusland Daria Nadina, Alina Molosh, Sertse Belarusi
Karina Zhukovich
4 Rusland Mihail Puntov Spit Angel
5 Griekenland Niki Yiannouchu A Night
6 Georgië Bzikebi Bzz...
7 België Oliver Shut up
8 Bulgarije Krestiana Kresteva Edna Mechta
9 Servië Maja Mazic Uvek Kad U Nebo Pobledam
10 Malta Daniel Testa Junior Swing
11 Nederland Marissa 1 Dag
12 Oekraïne Victoria Petryk Matrosy
13 Litouwen Eglė Jurgaitytė Laiminga Diena
14 VJR Macedonië Bobi Andonov Prati Mi SMS
15 Cyprus Elena Mannouri & Charis Savva Gioypi Gia

De volgorde waarin de deelnemers op het Junior Eurovisiesongfestival optreden, wordt deels door loting en deels door de producers van het festival vastgesteld. Eerst bepaalt een loting welke landen als eerste en als laatste aan de beurt komen. De overige landen worden door de loting ingedeeld in drie groepen.

Vervolgens wordt de precieze volgorde van optreden binnen de verschillende groepen vastgesteld door de producers van het Junior Eurovisiesongfestival. Op die manier vermijdt de organisatie dat vier ballades of vier landen uit dezelfde regio vlak na elkaar moeten aantreden. Het systeem werd de afgelopen vier edities ook al toegepast.

Mandaat verlengd voor Steve De Coninck-De Boeck
Verder is er ook nieuws over de internationale stuurgroep van het Junior Eurovisiesongfestival. Steve De Coninck-De Boeck, de toekomstige adjunct-netmanager van Eén, ziet zijn mandaat als voorzitter van de internationale stuurgroep met twee jaar verlengd worden. In 2006 werd De Coninck-De Boeck voor het eerst verkozen tot voorzitter van de stuurgroep.

21:03 Gepost door petertje in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.