26-09-08

Foertis?

dyn001_original_300_300_pjpeg_3393_20b2fa07e5251e0e7fc23383e83be07f

Op de beurs van Brussel is de Bel-20 afgesloten met een verlies van meer dan 3 procent. Vooral Fortis deed het slecht. Het aandeel van de bankgroep verloor 20 procent. De geruststellende woorden van topman Herman Verwilst en premier Yves Leterme (CD&V) hebben dus niet het gewenste effect gehad.

Verwilst en de premier hielden vanmorgen een persconferentie naar aanleiding van de koersval van gisteren. Verwilst verklaarde dat de koersval van het aandeel niet de waarde van de groep weerspiegelt.  De topman stelde ook dat de spaarders zich niet ongerust hoeven te maken. "Er is geen liquiditeitsprobleem", klonk het.

De uitspraken van Verwilst werden ook ondersteund door premier Yves Leterme (CD&V). Leterme gaf ook een persconferentie naar aanleiding van de koersval van Fortis. Hij riep beleggers en spaarders op tot sereniteit en garandeerde dat de Belgische spaarders niet in de kou zullen blijven staan.

Natuurlijk misten die sussende uitspraken hun effect, want wie nu nog gelooft in Leterme moet wel heel naïef zijn. Nu weet ik zelf weinig van beleggen omdat het enige wat ik beleg mijn botterhammen zijn, maar ik voel wel met mijn kleine teen aan dat dit dossier niet goed zal aflopen.

Gaat de regering als het dreigt uit de hand te lopen met Fortis, de bank redden zoals ze dat ook in Amerika doen? Zou het niet veel beter zijn om Fortis te verkopen of om alle dingen die niets met bankzaken te maken hebben maar toch in handen zijn van Fortis te verkopen? Maar met mijn belastinggeld Fortis redden, liever niet! De banken hebben zich jarenlang op onze kap verrijkt door, dat ze nu maar zelf uit hun eigen shit geraken!

Ik ben reeds jaren geleden overgestapt van Fortis naar Argenta omdat ik bij hen tenminste als mens behandeld wordt en de rekeningen en bankkaarten gratis zijn. Een klein(ere) bank voor de klein(ere) man en vrouw. Laat die grote banken het geld maar halen waar het zit! Ik zeg Foertis tegen Fortis!

http://columns.skynetblogs.be/

23:34 Gepost door petertje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.