11-09-08

VS verbieden gebruik drugsplantje na YouTube-rage

Verschillende Amerikaanse staten treden sinds kort streng op tegen het gebruik van het plantje salvia divinorum. Sinds kort is deze plant met hallucinogene werking een regelrechte hype geworden nadat er tientallen filmpjes van gebruikers op YouTube werden geplaatst.

Het salieplantje ziet er op het eerste zicht erg lieflijk en totaal niet kwaadaardig uit, maar gebruikers belanden meteen na de consumptie in een enorme trip die hen waanbeelden, enorme lachbuien en aanverwante ongecontroleerde handelingen bezorgt.

Indiaanse Sjamanen kennen de plant en haar vreemde bijwerkingen al langer, maar dankzij YouTube is salvia divinorum tot een echte rage aan het uitgroeien.

Strikt gereglementeerd in België

Volgens officiële Amerikaanse gegevens hebben bijna 2 miljoen Amerikanen al geëxperimenteerd met de plant. Het voorbije jaar alleen al kwamen er 750.000 nieuwe gebruikers bij in de VS.

Tientallen staten hebben de salieplant nu op de lijst van verboden middelen geplaatst. In België staat salvia divinorum al sinds 2002 geklasseerd als psychotrope stof en mag het niet meer vrij verkocht worden. Het verbruik is niet verboden, maar wel strikt gereglementeerd.

Bekijk hier één van de tientallen YouTubefilmpjes waarin iemand te zien is die een krachtige trip beleeft na het gebruik van het bewuste

waar kan ik dit plantje kopen? wil het wel eens zelf uitproberen :-)

19:04 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.