11-09-08

Radio Donna moet weg voor Peter Van de Veire

fdDe Raad van Bestuur van de VRT heeft nu definitief beslist Radio Donna op te doeken. De openbare omroep wil een hitzender creëren rond StuBru-icoon Peter Van de Veire, die onlangs nog bekend maakte dat hij even resoluut voor televisie kiest.

Greet Santy, huidig directeur van de VRT-afdeling Line Extensions, wordt netmanager en zal een "nieuw en versterkt" team samenstellen waarbinnen Van de Veire een van de drijvende krachten wordt.

Q-Music
Radio Donna werd voor het eerst de ether ingestuurd door Michel Follet op 28 maart 1992 . De nieuwe zender groeide al snel uit tot het populairste radiostation van Vlaanderen. Die koppositie moest Donna later weer prijs geven aan Radio 2. Ook de komst, in 2002, van de commerciële stations - met als voornaamste speler Q-Music - deed de tanende zender pijn.

Brons niet goed genoeg
Bij de laatste meting in juli van dit jaar bedroeg het marktaandeel nog slechts 14,30 %, toch nog altijd goed voor een derde plaats in het radiolandschap. Maar brons is niet goed genoeg voor het voormalige paradepaardje van de VRT dat ooit 36% haalde. Q-Music (16%) had Donna voorbijgestoken. (jv)

Als het maar geen 2de stubru wordt, want dat kan ik missen als kiespijn. Volgens mij gaat de VRT hier zen gat zwaar aan verbranden. Ik denk dat er nog wat extra luisteraars het zullen aftrappen, maar dat er geen nieuwe bijkomen (wie content is bij zen huidige, verandert doorgaans niet zo snel). Gevolg: een nog kleiner marktaandeel. Ik hoop voor hen dat ze het kunnen waarmaken, maar een radio rond Peter van de Veire? Succes...

08:49 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.