08-09-08

Overheidssites klaar om gehackt te worden

dyn006_original_143_104_gif_2529168_ad7ab580847f105247fdd599042ac8a6Het gevaar is groot dat hackers vroeg of laat een aanval uitvoeren op websites van de Belgische overheid. Volgens beveiligingsexperts laat het digitale beveiligingsbeleid te wensen over. Ze vragen de oprichting van een centrale beveiligingscel. Dat schrijven de Corelio-kranten.

De problemen worden aan de kaak gesteld door een groep experts uit de bedrijfs- en academische wereld. De belangrijkste zijn de Leuvense Universiteit, de Solvay Business School en de beroepsverenigingen ISSA, ISACA en LSEC.

Vertrouwelijke informatie
De software die door sommige ministeries en overheidsdiensten gebruikt wordt om websites te bouwen, kan volgens LSEC gemakkelijk gekraakt worden. De gevolgen kunnen gaan van gewoon vervelend - een site die "beklad" wordt met digitale graffiti - tot ronduit gevaarlijk - het afleiden van vertrouwelijke informatie naar de hackers.

De experts vragen onder meer de oprichting van een centrale overheidsdienst die beveiligingsinitiatieven oplegt en coördineert, en van een "response team" dat de dreigingen in kaart kan brengen en er snel op reageren.

Volgens Fedict, de federale overheidsdienst voor ICT, wordt er wel degelijk gewerkt aan de uitbouw van een nationaal beleid rond informatieveiligheid, dat verschillende van de gebreken aanpakt. Een timing is er nog niet. (belga/sps)

19:20 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.