08-09-08

Aantrekking stijgt met oogcontact en glimlach

large_488825Een mooi snoetje en een aantrekkelijk lichaam zijn niet voldoende om een romance te beginnen. Het geheim zit hem in de wisselende blikken. Wie meer wil, kijkt maar beter diep in zijn of haar ogen. Wat al lang gedacht werd, is nu eindelijk bewezen.

Goede genen
Waarom vinden we iemand aantrekkelijk? Steeds werd gedacht dat een aantrekkelijk uiterlijk de sleutel vormde voor een eerste kennismaking. Eigenschappen die duiden op goede genen spelen zeker mee, dat staat vast, maar is niet het enige criterium waarop iemand aantrekkelijk wordt bevonden.

Onderzoek
Bij een groep proefpersonen werden beelden getoond van de andere sekse. Vier verschillende situaties werden afgebeeld: geen oogcontact maken en niet lachen, wel oogcontact maar niet lachen, geen oogcontact maar wel lachen, en een houding waarbij zowel oogcontact en gelachen werd. Over het algemeen werden mensen die lachen en oogcontact maken, mooier bevonden.

Interesse
Het onderzoek bevestigt alle vermoedens: je liefde verklaar je door interesse te tonen. Wie daarbij oogcontact zoekt en lacht, wordt door de ander seksueel aantrekkelijker gevonden, aldus de onderzoekers aan de Universiteit van Aberdeen. (lvl)

19:26 Gepost door petertje in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.