28-08-08

Ideale mannen moeten schaamhaar scheren

large_481490De ideale man van jonge vrouwen moet alles scheren, behalve zijn hoofd. Dat bleek gisteren uit een thema-uitzending 'Mannen volgens vrouwen' op de Nederlandse zender VPRO. "Jonge vrouwen vallen op kale mannen en dan heb ik het niet over het hoofdhaar", aldus documentairemaakster Leo Wentink.

Hygiënisch
"Voor deze uitzending vroegen we een aantal jonge vrouwen hun ideale man te beschrijven." aldus Leo Wentink. "Wat daar bij opviel is dat ze eisen dat mannen absoluut geen haar hebben. Vrouwen vinden het blijkbaar veel hygiënischer als hij zijn geslachtsdelen scheert."

Kunstenaars en pauwen
De uitzending trekt nog andere conclusies, dat meldt De Telegraaf. "Het is niet nieuw dat vrouwen voor geld en macht vallen. Mannen met status en macht hebben een sterker gen en dat is goed voor het nageslacht. Maar ook kunstenaars hebben een speciale aantrekkingskracht op vrouwen. Een wetenschapper vergelijkt in de uitzending een kunstenaar met een pauw. Zijn staart is niet levensnoodzakelijk en eigenlijk een heel onhandig ding. Maar voor een pauw is het wel een lokmiddel om de vrouwtjes te laten zien hoe sterk zijn genenpakket is. Kunst is blijkbaar ook als het tentoonstellen van je genenpakket. En dat wekt reacties los bij dezelfde hersendelen als een grote penis, een brede kaaklijn en testosteron dat doen. Dat blijkt althans uit onderzoek", aldus Wentink. (ep)

19:43 Gepost door petertje in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.