19-08-08

 

56Rokende vrouwen zijn (weer) sexy. Dat komt door de vele antirookmaatregelen, zo meent de Nederlandse krant De Telegraaf. "Roken als fetisj is nu dé trend. Rokende vrouwen zijn (weer) sexy en hot en worden erotisch vereerd", schrijft de krant.

Gekleed of niet?
Het bewijs daarvoor ligt in de vele internetfilmpjes die niet meer (of minder) tonen dan een vrouw die rookt. Meestal zijn deze vrouwen gekleed, hoewel de trend ook zijn weg naar de porno-industrie heeft gevonden, waarin vrouwen op alle mogelijke manieren roken in de meest obscene houdingen.

Hoe uitdagender de rook de mond van de vrouw verlaat, hoe beter, dat spreekt. Voor elke manier zijn er intussen fans: deep drag (diep uitblazen), open mouth (met open mond) of multiple drags (via mond en neus).

Beginneling of experte?
De rookster in kwestie kan een pure beginneling zijn, die te volgen is tot ze verslaafd raakt aan nicotine; of een doorwinterde kettingrookster. Ze kan er zelf voor kiezen of ertoe gedwongen worden; een nonchalante houding aannemen of het zo elegant mogelijk maken.

Onafhankelijkheid
De reden voor deze opmars? Met de vele antirookmaatregelen is roken een verboven, gevaarlijk goedje, wat het extra spannend maakt. Bovendien is roken voor vrouwen een teken van onafhankelijkheid én is het een symbool voor fellatio, schrijft De Telegraaf. Niet weinig mannen zouden overigens dromen van een vrouw die een peuk verplettert met killer heels.

Basic Instinct
Als Hollywoodfilms enige indicatie zijn, is er iets aan van de redenering. Rokende vrouwen zijn er per definitie 'fout stout' (of marginaal). Tussen hun felroze lippen trekken ze hevig aan zo'n sigaret, liefst vlak voor of na een gevecht, moord of bankoverval. Zie Sharon Stone in Basic Instinct of Mia Wallace in Pulp Fiction. (edp)

08:44 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.