09-08-08

Vrouwen niet happy, wel zin in seks tijdens menstruatie

art_large_350819De gemiddelde West-Europese vrouw voelt zich behoorlijk down tijdens haar menstruatie. Belgische vrouwen spannen hierbij de kroon: 97 procent van hen beweert nooit 'happy' te zijn tijdens deze periode, in vergelijking met 39 procent van de Europese vrouwen.

Belgische vrouw anders
De Belgische vrouw denkt ook anders over haar menstruatie dan haar Europese lotgenoten. Zo gebruikt ze andere woorden om over haar menstruatie te praten, doet ze andere dingen om deze dagen makkelijker door te komen en ervaart zij de manier waarop deze dagen haar leven, relaties, gevoelens en humeur beïnvloeden anders.

Meer zin in seks
1 op 5 Belgische vrouwen beweert meer zin in seks te hebben tijdens haar regels, 10 procent geniet meer van seks op dat moment. Voor 4 procent is seks tijdens de menstruatie uitgesloten. Daarnaast slapen Belgische vrouwen meer tijdens de menstruatie. Makkelijke kledij dragen en jezelf laten verwennen zijn de populairste tips om de menstruatie aangenamer te maken.

Seks als middel
Slechts 2,5 procent raadt seks aan als middel tegen menstruatieklachten. Bijna de helft van de vrouwen beweert meer ruzie en woordenwisselingen te hebben wanneer ze ongesteld zijn. Meer dan de helft van de Belgische vrouwen zegt gevoeliger voor bijvoorbeeld kritiek te zijn tijdens deze periode. Volgens 55% kan je niet zwanger worden tijdens je menstruatie.

Natuurlijke zuivering
22 procent van de vrouwen denkt dat mensen het kunnen zien wanneer ze menstrueren. Belgische vrouwen praten het meest met vriendinnen en hun partner over hun menstruatie. Bijna een derde van hen vindt het niet aangenaam om hier met iemand over te praten. Toch beschouwt 35 procent van de Belgische vrouwen de menstruatie als een natuurlijke zuivering van het lichaam. Voor meer dan 2 op 3 zijn lekken tijdens hun menstruatie het ergste wat hen kan overkomen. Voor 26 procent onder hen is praten over menstruatie nog steeds een taboe.

Uitdrukkingen
Belgische vrouwen hebben hun eigen uitdrukkingen voor maandstonden. Hier lees je de top 5:
- Het is de periode van de maand
- Ik heb mijn regels
- Ik ben ongesteld
- De rode vlag hangt uit
- Tante Roza is op bezoek

Europa
Maar ook in de rest van Europa duiken er vreemde resultaten op over vrouwen en menstruatie. Een schokkende 69 procent van de Griekse vrouwen zijn het gelukkigst tijdens hun menstruatie. 1 op 4 Franse vrouwen heeft meer zin in seks tijdens deze periode.

Chocolade
Met de 'Have a happy period' - campagne wil Always vrouwen helpen tijdens hun menstruatie gelukkig te zien. Uit de studie bleek dat kleine verwennerijen wonderen kunnen doen. Daarnaast werd aangetoond dat vrouwen vaker zoet eten tijdens hun menstruatie. Daarom biedt Always gratis een pakje Guylian-chocolaatjes tot eind augustus aan, zonder aankoopverplichting. Je vindt ze in de deelnemende verkooppunten naast de Always producten. (ep)

20:15 Gepost door petertje in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.