06-08-08

Mannen tanken vaker verkeerde brandstof dan vrouwen

86c979ea-0d98-45e7-88d3-caef26e9c187Mannen tanken vaker verkeerde brandstof dan vrouwen, maar vrouwen slagen er op hun beurt dan wel vaker in hun sleutel in de afgesloten auto te laten liggen. Deze verschillen tussen de beide seksen blijken uit een onderzoek van ING Car Lease naar pechgevallen.

Vrouwen bellen twee keer zo vaak als mannen met de Wegenwacht omdat ze hun sleutel in de afgesloten auto hebben laten liggen, is afgebroken of kwijtgeraakt. Verkeerde brandstof tanken is voor mannen anderhalf keer zo vaak de reden om de hulpdiensten te bellen.

Typisch mannelijk/vrouwelijk
De leasemaatschappij heeft de pechmeldingen eens op een rijtje gezet en vergeleken onder beide seksen. Daarbij valt op dat er soms opmerkelijke overeenkomsten zijn op wat vaak 'typische' mannen- en vrouwenklachten genoemd worden.

Zo blijkt bijvoorbeeld dat vrouwelijke leaserijders 88 procent vaker assistentie vragen van de hulpdiensten bij het verwisselen van een wiel. Bij mannelijke automobilisten gaat 35 procent vaker de versnellingsbak of de koppeling kapot. Of dat aan de rijstijl van mannen ligt, is niet duidelijk. Mannen rijden in elk geval jaarlijks gemiddeld 6000 kilometer meer dan vrouwen. (belga/mvp)

23:08 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.