04-08-08

Mooie vrouwen maken mannen guller

18cf8f6a-5f6c-45d1-8017-e382c90ac10eMannen zijn guller met hun schenking aan een of ander goed doel in aanwezigheid van een mooie vrouw, dan wanneer een minder knap exemplaar of een andere man getuige is van de schenking. Dat blijkt uit recent Brits onderzoek.

Vrouwen niet beïnvloed
Vrouwen hebben geen 'verborgen schoonheidsagenda' wanneer hen om een gift wordt gevraagd. Het bedrag dat zij geven wordt helemaal niet beïnvloed door de omgeving of aanwezigheid van derden.

Indruk maken
Volgens onderzoeksleider professor Robin Dunbar gebruiken mannen gulheid vooral als een manier om indruk te maken op een vrouw die ze aantrekkelijk vinden. "Het kopen van cadeaus om een goede beurt te maken bij een vrouw is al sinds mensenheugenis een vast onderdeel van de relatie tussen de geslachten. Nu blijkt dat het niet zozeer de eigenlijke gift is dan wel de indruk van gulheid die door mannen wordt gebruikt als een signaal. Eerder onderzoek heeft al uitgewezen dat vrouwen inderdaad worden aangesproken door gulle mannen. Je zou generositeit kunnen zien als een middel waarmee mannen kunnen tonen dat ze geschikt zijn om te investeren in een relatie en om te helpen bij het grootbrengen van kinderen."
Rechtstreeks verband
Het resultaat was dat de mannen 50 tot zelfs 100 procent van hun winst weggaven als er een vrouw in de kamer was, en de omvang van de gift hield rechtstreeks verband met de aantrekkelijkheid van die vrouw. Als ze alleen waren, of in het gezelschap van een andere man, ging er hoogstens 40 procent naar liefdadigheid. (belga/ep)
Spelletjes spelen
Onderzoekster Wendy Iredale vroeg aan 45 mannelijke en evenveel vrouwelijke vrijwilligers een aantal spelletjes te spelen die hen 28 euro konden opleveren. Ze waren niet op de hoogte van het eigenlijke doel van de studie toen hen, na de spelletjes, werd gevraagd een deel van hun winst aan een goed doel te schenken. Daarbij werden ze ofwel alleen gelaten, of er was een andere man of vrouw aanwezig als ze hun schenking deden. Achteraf werd hen gevraagd te zeggen hoe aantrekkelijk ze die getuige vonden.

 

21:38 Gepost door petertje in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.