02-08-08

Basisrente bij kleine banken stijgt naar 4,25 procent

74a2f8bf-ed44-4b11-9e4a-0ddeccdfbe2f

Deutsche Bank, ING, Keytrade bank en BKCP verhogen volgende dinsdag de basisrente op spaarboekjes tot 4,25 procent. KBC, Fortis en Dexia volgen voorlopig niet, waardoor de lokroep van de kleinere banken opnieuw groter wordt.

De basisrente op een spaarboekje wordt dinsdag opgetrokken naar 4,25 procent. Minister Reynders had al langer aangekondigd dat de stijging er zat aan te komen. Volgende week wordt de maatregel bekrachtigd met een koninklijk besluit.

Aangroeipremie

Deutsche Bank trekt de basisintrest op naar 4,25% en biedt een aangroeipremie van 1 procent. BKPC doet hetzelfde, maar met een aangroeipremie van 0,75 procent. Bij Keytrade bank en ING hebben spaarders ook recht op 4,25 procent, maar de aangroeipremie is er symbolisch slechts 0,01 procent.

KBC, Dexia en Fortis maken zich voorlopig geen zorgen en passen hun tarieven niet aan. Rabobank.be kondigde nochtans al aan de rente in september op te trekken naar 4,2 procent.

"Onvoldoende"

Bovenop de basisrente mogen de banken nog maximaal de helft extra geven aan aangroei- en getrouwheidspremies. Het plafond voor die premies stijgt van 2 naar 2,12 procent. "Onvoldoende", klaagt Ivo Mechels van Test Aankoop. "Het is beter dan niets natuurlijk, maar toch is het wat magertjes. Zeker als je weet dat kleine banken bereid zijn om veel meer te geven dan die 4,25 procent", besluit Mechels.

00:27 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.