31-07-08

 

art_large_458345

Carla Bruni onthulde onlangs dat ze 15 minnaars had voor ze met Nicolas Sarkozy trouwde. Er werd collectief geschokt gereageerd op haar uitspraken, sommige waren positief, andere eerder negatief. Het ging van: "Wat een slet!" tot "Slechts 15, dat is niets!"

Ervaring
Onze seksuele gewoonten zijn de afgelopen twee generaties enorm veranderd. Vrouwen hadden vroeger vaak slechts een bedpartner en wachtten op hun huwelijksnacht om ontmaagd te worden. Nu mag en kan een vrouw wat rondkijken en uitproberen voor ze beslist met welke man ze de rest van haar leven zal doorbrengen.

Ervaren celebs
Dat heeft Carla Bruni ook gedaan. Als je het gaat uitrekenen, als we aannemen dat het over 25 jaar verspreid is, had ze ongeveer een bedpartner om de twee jaar, niet meteen een teken van seksuele losbandigheid. Ze mag heel wat bekenden als Eric Clapton, Mick Jagger en Donald Trump op haar palmares toevoegen. Door hun reputatie kunnen we veronderstellen dat deze mannen heel wat seksuele ervaring hebben. Carla Bruni heeft heel wat ervaring en ze weet nu waarschijnlijk wat goede seks is, maar kan het belang er ook van relativeren. Zo vertelde ze onlangs: "Liefde blijft lang duren, passie slechts twee tot drie weken."

Speciaal
Ook de Britse journaliste Virginia Ironside reageerde op Bruni's bekentenis. "Ben ik de enige dit aantal ongeveer goed vindt? Het is niet te weinig, want ze heeft nu de nodige ervaring. Maar als je meer dan 15 seksuele partners hebt gehad, is seks niet langer iets speciaal. Dan bewaar je een vrijpartij niet langer voor die ene bijzondere persoon. Heb je wel zomaar met mannen geslapen waar je niets voor voelde, is het achteraf heel moeilijk om seks weer tot iets speciaal te maken met iemand die je wel graag ziet." Ironside vindt dat als je meer dan 15 seksuele partners hebt, dat seks zijn betekenis gaat verliezen.

Geen betekenis
"Als je heel wat seksuele veroveringen hebt gehad, kan dit ook gevolgen voor je relatie hebben. Eens je partner een getal weet, zal het moeilijk voor hem zijn zich niet gewoon een nummer te voelen in die lange lijst van veroveringen. Hij kan ook gaan denken dat jij voortdurend zijn prestaties vergelijkt met die van je vorige sekspartners. Maar hij kan zich ook ongemakkelijk gaan voelen in het gezelschap van je mannelijke vrienden. Het kan door zijn hoofd gaan spoken: "Met hoeveel van hen heeft ze al het bed gedeeld"", argumenteert Ironside. (ep)

19:55 Gepost door petertje in babekes . | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.