30-07-08

TMF Awards verhuizen opnieuw naar Antwerpen

large_417600

De TMF Awards verkochten vorig jaar in Hasselt 3.000 tickets meer en het evenement raakte één week sneller uitverkocht, maar toch verhuist het populaire muziekevenement van de Vlaamse muziekzender TMF opnieuw naar het Antwerpse Sportpaleis op 11 oktober. "Onze kijkers vinden Hasselt te ver."

"De samenwerking met de Ethias Arena en de provincie was vorig jaar heel aangenaam, maar we kregen vorig jaar ontzettend veel reacties van jongeren en ouders van kinderen die Hasselt niet centraal genoeg gelegen vonden", zegt An Steylemans, woordvoerder van TMF.

"Mama en papa willen zo ver niet rijden en het openbaar vervoer zien ze ook niet zitten. Of vooral de BV's geklaagd hebben omdat ze na de afterparty nog zover moeten rijden? Nee hoor, die blijven immers op hotel slapen. Het waren écht de kijkers."

Overeenkomst

Bij de Grenslandhallen wensen ze de organisatoren veel succes in Antwerpen, maar ze zijn uiteraard teleurgesteld. "We hadden een mondelinge overeenkomst dat de TMF Awards 3 jaar lang in Hasselt zouden blijven."

"Tot voor kort gingen we er ook nog altijd vanuit dat het evenement opnieuw naar Hasselt zou komen," zegt Linda Manet van de Grenslandhallen.

"Maar de mensen met wie we die afspraken gemaakt hadden (onder andere de Hasseltse ex-TMF-directeur Luc Van Laer), werken ondertussen bij VTM of elders. Blijkbaar willen de nieuwe directieleden de afspraken niet nakomen."

Ver?

"Het argument dat gebruikt wordt, houdt geen steek. Mensen komen wel naar Limburg als de namen op de affiche goed zijn. Hoe verklaar je anders dat Hasselt 3.000 tickets méér wist te verkopen dan Antwerpen?"

"Afstand is geen argument meer. Tijd is veel belangrijker voor concertbezoekers. En op dat vlak zijn wij zeer toegankelijk. Je kan hier haast probleemloos vanaf de afrit van de autostrade de parking op rijden. In het centrum van het land zijn er veel meer files en verkeersproblemen."

Andere Sponsor

"De waarheid is dat TMF een andere sponsor heeft, 'Win For Life' in plaats van 'Telenet', en dat het met andere budgetten moet werken. Bovendien heeft het Sportpaleis zich ingekocht in het TMF-verhaal en kan de zender 'back to back' werken met de productie van Milk Inc., dat daags tevoren nog in het Sportpaleis optreedt. Op die manier worden de productiekosten gedeeld."

"Die synergie heeft er ook mee te maken," geven ze bij TMF toe. "Op die manier kan er in de productiekosten bespaard worden, maar het is ook zo dat we veel opbouwwerk hadden in Hasselt omdat die zaal veel groter is."

"Niet ingekocht"

In Antwerpen zijn ze blij dat ze de TMF Awards terug hebben, maar de bestuurders van het Sportpaleis ontkennen dat ze zich hebben ingekocht. "Daarvoor hebben wij het geld niet," lacht bestuurder Jan Van Esbroeck.

De Grenslandhallen blijven ondertussen niet bij de pakken zitten. "Op 25 oktober hebben de organisatoren van Tomorrowland alvast een groot evenement geplaatst met de Nederlandse top-dj Armin Van Buuren."

23:41 Gepost door petertje in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.