29-07-08

Herken signalen relatiecrisis

large_445781Als je gedumpt wordt, kan het een tijdje duren voor je weer uit dat dal klimt. Maar je kunt jezelf voorbereiden op deze zware klap door de juiste signalen op te vangen. Vaak wil je er blind voor zijn, maar elk eind van een relatie heeft ze wel.

Hij krijgt het plots druk
Wanneer je partner plots, van de ene dag op de andere, veel moet overwerken is er iets mis. Dat betekent dat hij liever ergens anders is dan bij jou. Gebeurt dit, blijf dan niet bij de pakken zitten. Spreek zelf weer meer af met vriendinnen of neem een nieuwe hobby. Dan val je niet in een zwart gat als hij jullie relatie dan toch stopzet. En er is ook een kans dat hij opnieuw interesse in je krijgt, zelfstandige vrouwen hebben een bepaalde aantrekkingskracht op mannen. Vergeet hij je ook overdag te bellen, is dat evenmin een goed teken. Hij doet het misschien onbewust, maar dat betekent wel dat zijn prioriteiten veranderd zijn.

Muggenziften en ruzie maken
Als je partner voortdurend kritiek heeft, muggenzift en zich aan de kleinste dingen ergert, betekent dit dat er iets scheef zit. Mannen hebben het moeilijker dan vrouwen om de knoop door te hakken en een einde aan de relatie te maken. Door kritiek te geven hoopt hij dat jij dit voor hem doet.

Passie
Het is heel normaal dat je relatie na een tijdje niet even passioneel is als in het begin. Maar het is niet normaal wanneer hij plots alle seksuele interesse in je verliest.

Hoe reageren
Als je deze signalen herkent, wat staat je dan te doen? Het lijkt logisch om met hem er over te praten, maar het is beter dat je dat niet doet. Mannen praten liever niet over persoonlijke en emotionele dingen en hij zal zich aangevallen voelen. Je kunt hem beter terugwinnen door je onafhankelijk en zelfstandig op te stellen. Werkt dit niet, dan sta je alvast sterk in je schoenen wanneer hij toch beslist te vertrekken. (ep)

01:41 Gepost door petertje in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.