12-06-08

'Sara' gaat, 'LouiseLouise' komt

9-51-2008416181448 Over drie weken start vtm met de opnames van een nieuwe telenovelle, die in het najaar het verdwijnen van megahit ‘Sara’ moet opvangen. Productiehuis Studio A heeft reeds aangekondigd dat de serie ‘LouisLouise’ gaat heten. Het betreft een romantische zedenkomedie over een macho-womanizer.

Net als ‘Sara’ is ‘LouisLouise’ een bewerking van een Zuid-Amerikaanse telenovelle. De serie heette in Argentinië ‘Lalola’. De Vlaamse versie is de eerste Europese variant. Voor het titelpersonage doet men een beroep op Hilde De Baerdemaeker, alias Louise. Ook Roel Vanderstukken tekende voor een hoofdrol. De derde hoofdrol gaat naar Werner De Smedt, die een exclusiviteitscontract tekende bij vtm. Naast hem schittert Ianka Fleerackers, die maandag haar laatste Flikken-scènes inblikte. Zij maakt na 14 jaar weer de overstap naar vtm. Er komen nog tien andere personages, onder wie Eline Demunck.

Terwijl ‘Sara’ het sprookje vertelde van het lelijke zwaantje dat een prinses werd, is ‘LouisLouise’ een pure zedenkomedie. Centraal staat een irritante macho, baas van een glossy mannenblad. Het verhaal begint wanneer hij veel aandacht krijgt van zijn laatste verovering, een naïef wicht. Hij negeert haar echter compleet. Als wraak schakelt het gekwetste meisje een waarzegster in, die hem als straf omtovert in een vrouw. Dan start de reeks pas echt. Vanaf dan wordt ’hij’ door een vrouw vertolkt en ondergaat hij alles wat hij meisjes ooit heeft aangedaan.

De buitenopnames vinden plaats in Gent. De stad, die een opvolger zocht voor ‘Flikken’, betaalt hiervoor 40.000 euro aan de producent. De opnames lopen van juli 2008 tot mei 2009. De eerste uitzending zou al voor eind september zijn.

00:41 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.