05-06-08

Sniff spoort je vrienden op via gsm

dyn001_original_72_72_gif_2545386_60fa9dc8a5a6e92537cb6c9f57d75620In Groot-Brittannië is het binnenkort mogelijk om aan de hand van een nieuwe mobiele dienst je vriend(inn)en te lokaliseren, of te bespioneren, meldt de firma die de nieuwe dienst, Sniff, commercialiseert.

Kaart
Met Sniff kan je op een kaart zien waar precies je vrienden of naasten zich bevinden. Voorwaarde is wel dat deze personen daarvoor eerst hun toestemming hebben gegeven. De opzoeking kost 50 pence (63 eurocent euro) en kan onder andere gebeuren via het sociale netwerk Facebook of door een sms te sturen.

Succes in Scandinavië
De applicatie werd eerder al ingevoerd in Denemarken en ook Zweden, waar het met 80.000 geregistreerde personen erg populair is. De dienst zal in Groot-Brittannië door de grootste mobiele operatoren worden aangeboden.

Voor volwassenen"
Het Amerikaanse bedrijf Useful Networks, dat de applicatie commercialiseert, voegt er aan toe dat Sniff enkel door volwassenen gebruikt kan worden en dat de leden van het netwerk hun status ook op onzichtbaar kunnen zetten, indien ze niet "getraceerd" willen worden.

Politiegebruik
De technologie die wordt gebruikt bij Sniff, is dezelfde als deze die door de politie wordt gehanteerd om verdachten of verdwenen kinderen op te sporen door middel van hun telefoon. De gsm zendt een signaal naar een nabijgelegen ontvangststation en een programma berekent vervolgens op basis van die gegevens de positie van de betrokken persoon. (belga/vsv)

01:15 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.