27-05-08

Van Quickenborne wil onbeperkt downloaden

art_large_344793Minister voor Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) pleit voor sneller internet, verkorte aansluitingstermijnen en een afschaffing van beperkte downloadvolumes. Hij reageert hiermee op de studie van Test-Aankoop, die uitwees dat België slecht scoort op het vlak van internettarieven.

Penetratie
Van Quickenborne wil de breedbandpenetratie in België verhogen en de prijzen voor aansluitingen verlagen. Hiervoor wil hij meer concurrentie op de breedbandmarkt, meer transparantie op de groothandelsprijzen tussen verschillende operatoren en internetproviders en meer investeringen in nieuwe technologieën.

Concurrentie
Hij stelt drie concrete maatregelen voor. Ten eerst moet er een betere en eenvoudigere toegang tot het Belgacom-netwerk komen voor alternatieve operatoren. Vandaag moet meer dan 5 procent van de klanten meer dan 3 weken wachten op een aansluiting. Dit vormt een bijkomende hindernis voor een meer concurrentiële internetmarkt in België.

Snelheid
Ten tweede moet vanaf 1 juli 2008 sneller internet (tot 20 Mbit/s dankzij ADSL2+) beschikbaar zijn voor alle alternatieve operatoren.

Limieten
Ten derde wil Van Quickenborne dat de beperkingen op downloadvolumes in ons land volledig verdwijnen. België en Portugal zijn de enige Europese landen waar zo een beperking bestaat, zegt de liberale minister. (belga/sam)

20:50 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.