27-05-08

Na de spacecake is er ook ruimtebier

dyn001_original_150_124_gif_2529168_9c94fe80a498143ecd56d76f58cac2b1Een Japanse bierbrouwer gaat bier brouwen op basis van gerst waarvan de zaadjes in de ruimte hebben vertoefd. Sapporo Beer, één van de drie grote bierbrouwers in Japan, wil daarmee de consumptie van bier in Japan opkrikken. Volgens Junichi Ichikawa moet het eerste ruimtebier in november klaar zijn.

ISS
Sapporo wil het bier brouwen op basis van de de derde generatie planten die gegroeid zijn uit zaadjes die in 2006 vijf maanden in het Internationaal Ruimtestation ISS hebben vertoefd. De brouwer werkt samen met universitairen om de effecten te onderzoeken op planten van een potentieel vijandige omgeving zoals micrograviteit. Hij hoopt een honderdtal flessen te kunnen trekken uit deze oogst, maar zegt op dit moment geen commerciële oogmerken te hebben.

Gerst
De gerst, rijk aan voedende elementen en vezels, staat bekend om zijn extreme robuustheid, en is aldus a priori een ideale kandidaat voor een buitenaardse teelt, aldus professor Manabu Sugimoto van de Universiteit van Okayama. Hij werkt mee aan een Russisch project rond plantengroei in de ruimte, om de mens uiteindelijk toe te laten zelf in staan voor zijn voeding in de ruimte. Sugimoto heeft tot nog toe geen onderscheid opgemerkt tussen ruimtegerst en het aarse gerst. (afp/sam)

20:54 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.