25-05-08

Zaken doen door te flirten

DSC_0155Flirten is van groot belang in het zakenleven, want 80% van de zakelijke beslissingen wordt genomen op basis van niet-zakelijke gronden, namelijk op basis van een 'klik'. Door zakelijk te flirten, vergroot men de kans op een klik en kan men effectiever netwerken. Dat zegt Saskia Paulissen, trainer van de Universal Flirt Academy en staat te lezen op Express.be.

Signalen

Zakelijk flirten draait om non-verbale communicatie. Oprechte aandacht, nieuwsgierigheid en het uitstralen van vertrouwen, zijn daarbij uiterst belangrijk. Dat kan op vele manieren: door te blijven lachen, een open lichaamshouding te creëren door de armen langs het lichaam te houden, naar de gesprekspartner toe te buigen, een normale handdruk te geven, oogcontact te maken en tijdens het gesprek te blijven knikken.

Non-verbaal

Mensen dienen zich bewust zijn van deze punten, die worden samengevat in de term 'SOFTEN': smile, open, forward lean, touch, eyecontact en nod. Uniek aan de trainingen van de Flirt Academy is volgens trainer Paul Engelsman de nadruk op non-verbaal gedrag. (lvl)

11:34 Gepost door petertje in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.