21-05-08

Websites vtm en jim gehackt

Onbekenden hebben vanochtend de websites van vtm, 2BE, JIM en JIM Mobile gehackt. Het nieuws werd door onze site HLN.BE gemeld en wordt bevestigd door Martijn Bal, hoofd content Digitale Media van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa). Voorlopig liggen de sites van de commerciële zenders plat. De sites van iWatch, 4fm en Q-Music werden niet gehackt.

Pakistan
De sites werden omstreeks 08.00 uur gehackt en de hackers lieten de volgende boodschap achter: "xOOmxOOm ownz this Server, nothing was deleted. just to inform you that u r not secure, nothing is secure". Verder was "Pakistan, Zimdabad" (Lang leve Pakistan) te lezen. Een minuut later werd de surfer naar de website van de "last prophet" gestuurd, volledig gewijd aan de profeet Mohammed.

Offline
De technici van de VMMa hebben de sites zo snel als mogelijk offline gehaald. "Momenteel kennen we de virtuele identiteit van de dader of daders. De echte identiteit is nog niet bekend", legt Martijn Bal uit.

Onderzoek Computer Crime Unit
De VMMa heeft ook onmiddellijk de Computer Crime Unit (CCU) op de hoogte gebracht. Technici van de CCU zitten momenteel in de lokalen van de VMMa aan de Medialaan in Vilvoorde en onderzoeken de zaak.

Klacht bij parket
De VMMa gaat ook zeker klacht indienden bij het parket, aldus Bal. Het is niet bekend wanneer de websites van de zenders terug online zullen zijn. (belga/eb/jv)

16:57 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.