20-05-08

Matizze niet naar finale 'Mijn Restaurant'

large_394148Het Antwerpse restaurant Matizze mag niet naar de finale van het VTM-programma 'Mijn Restaurant'. Dat heeft televisiekijkend Vlaanderen beslist. David en Lins, uitbaters van Matizze, moesten de duimen leggen tegen het Hasseltse koppel Yanaïka en Stephanie van restaurant Exquisa.

Afgebrokkelde sympathie
In het begin van het programma gold Matizze nochtans als favoriet. Hun stijlvolle pand (een herenhuis), een topkok die zich aan verrassende fusioncreaties waagt en hun sterke positie droegen bij tot dat idee. Maar de laatste weken was de sympathie van de kijker weggeëbd.

Te veel tong
Matizze verzaakte aan twee opdrachten en liet op onbewaakte momenten de tong nét iets te scherp worden. Ghislaine en de Red Pepper moesten er het vaakst aan geloven, maar ook over Leuven en Hasselt werden minder sympathieke quotes opgetekend.

Doodvonnis
Voor de kijker werd het Antwerpse duo steeds arroganter, al noemen ze het zelf liever 'zelfvertrouwen'. Met wat extra problemen met personeel en het soms exuberante gedrag van chef Yvan, werd het doodvonnis van Antwerpen getekend.

Extra spannend
Dat maakt de strijd nu wel extra spannend. Zowel 'D'Hoogeschool' in Leuven als 'Exquisa' zijn publiekslievelingen. Wie van hen wint hun eigen restaurant? Wie van de sympathieke duo's wint de sympathiewedstrijd?
Overnameprijs
Of zal het financiële een doorslag geven in Vlaanderens stem? Stephie en Yanaïka hebben al door hun boekhouder laten onderzoeken wat een mogelijke overname zou kosten. 200.000 euro zo blijkt, of een maandelijks af te betalen bedrag van 2100 euro. Een zware financiële last die de twee jongedames niet zien zitten. Alleen als ze winnen, kunnen ze openblijven.

Maîtreproblemen
Maar ook Leuven heeft zo zijn problemen. De opvolging van maître Willy loopt niet bepaald over rozen. Gedoodverfde opvolger Wouter heeft na een maand opleiding nog steeds niet veel bijgeleerd, wat Micheline tot wanhoop drijft. Kelner Geert lijkt wél te slagen waar Wouter faalt.

Dus, wat wordt het Vlaanderen? Een aardappelrestaurant of een klassieke keuken? Een lesbisch koppel of een moeder en haar zoon? Een restaurant dat anders niet open kan blijven, of een restaurant dat sukkelt met de bediening? (edp)

23:02 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.