07-10-08

Aangekondigde euthanasie in radio-programma was grap

Otto, de jonge Nederlander die in het radioprogramma Freaknacht zijn euthanasie aankondigde, was een grappenmaker. Daar zijn sterke aanwijzingen voor.

Otto zou namelijk niet Otto zijn, maar C., een jonge kerel die al vaker van deze wansmakelijke grappen heeft uitgehaald. C. had eerder al naar de Efteling gebeld met de melding dat hij uit de Python gevallen was.

Volgens De Telegraaf heeft de vader van C. laten weten dat de flauwe plezante inderdaad zijn zoon zou kunnen zijn. Op de site van C. is te zien hoe hij een "Viva la vida" van Coldplay playbackt, dat is ook het nummer dat hij aanvroeg bij zijn euthanasiemelding op antenne. Radiopresentator Giel Bielen (foto) was er helemaal de kluts van kwijt.

Beluister en bekijk het fragment hieronder via YouTube.

21:24 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-09-08

Binnenkort een bolletje moedermelk in uw ijssalon?

vinger

Kan u binnenkort een bolletje moedermelk bestellen in uw favoriete ijssalon? Als het van PETA afhangt wel.

De dierenbeschermingsorganisatie wil dat het wereldberoemde Ben & Jerry's voortaan ijs verkoopt op basis van menselijke moedermelk. Moedermelk zou gezonder zijn en de koeien zouden voortaan minder lijden.

Volgens PETA is moedermelk goed tegen diabetes, allergieën en zwaarlijvigheid. De actiegroep beseft dat het plan praktisch vrij moeilijk uitvoerbaar is. "Maar tegelijkertijd: is het niet ook absurd dat wij koeienmelk drinken?"

Belachelijk

"Belachelijk idee", vinden ze bij Ben en Jerry's. "Wij waarderen het nobele standpunt van PETA en geloven dat moedermelk inderdaad beter is voor de kleine", aldus een woordvoerder. "Maar koemelk staat bekend als gezond en behoort tot het Amerikaanse eetpatroon. Dat gaan wij niet veranderen."

19:55 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-08

Fortis zakt tot 5,50 euro

large_501866Het aandeel van Fortis stond vandaag opnieuw zwaar onder druk, na geruchten over problemen met liquiditeit die even later op verschillende fronten werden ontkend. Maar het kwaad was intussen al geschied: het aandeel ging tot 21 procent lager. Dat is de grootste daling ooit, sinds het bedrijf in 1990 werd gevormd. Het aandeel zakte tot 5,50 euro. Sinds begin dit jaar verloor het aandeel al 67 procent van zijn waarde. Fortis is hiermee bij de drie slechtst presterende bankaandelen in Europa.

Ongegronde geruchten
Fortis herhaalde vandaag meteen dat er geen problemen zijn met de liquiditeit of solvabiliteit van de groep. De bank-verzekeraar zei ook te betreuren dat er alsmaar ongefundeerde geruchten in de markt worden verspreid.

Liquiditeiten
Er was het gerucht dat De Nederlandsche Bank (DNB) aan Rabobank had gevraagd om Fortis van liquiditeiten te voorzien. Niet alleen Fortis, maar ook Rabobank ontkende. Nadien herstelde de koers van Fortis zich een beetje.

Winstprognoses GE
Daarnaast is er nog het feit dat General Electric (GE) zijn winstprognoses verlaagde, wat het weinig waarschijnlijk maakt dat het Amerikaanse concern een deel van de activiteiten van Fortis zou overnemen. Ook steeg de interbankenrente (wat banken elkaar aanrekenen voor kortlopende kredieten, nvdr), wereldwijd tot het hoogste niveau in jaren. De markten zijn bezorgd dat het herstelplan in de VS toch niet zou worden goedgekeurd. Door de hoge rente is liquiditeit schaars geworden.

Onderzoek beurswaakhond
Bij de Belgische beurswaakhond CBFA zegt men een onderzoek te zullen openen naar de nieuwe koersdaling van het Fortis-aandeel. "Dat gebeurt bij elk marktincident, dus ook nu", aldus een woordvoerster. Over een eerder incident met een spammail die melding maakte van een kapitaalverhoging bij de bank-verzekeraar, wilde de woordvoerster niets kwijt.

Bescherming
Het Nederlandse weekblad FEM Business meldt intussen op zijn website dat de Stichting Continuïteit Fortis, die de bank-verzekeraar moet beschermen tegen een vijandige overname, de banden met de top van Fortis heeft doorgesneden. Door het vertrek van Fortis-commissarissen Jan Michiel Hessels en Philippe Bodson denkt het beschermingsvehikel sterker te staan. De stichting heeft het recht om 1,82 miljard nieuwe preferente aandelen op te eisen, als ze dat voor de bescherming van de bank-verzekeraar noodzakelijk acht. Daardoor kan het vehikel van de ene op de andere dag een belang van 42 procent in Fortis verkrijgen, met het bijbehorende stemrecht. (belga/eb)

20:05 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mooi debuut voor LouisLouise

9-64-20080925145751Gisteren –woensdag 24 september 2008- is onze nieuwe telenovelle ‘Louislouise’ in première gegaan.

Deze dubbelaflevering van 45 minuten wist gemiddeld 984.515 televisiekijkers te charmeren en tikte af op een marktaandeel van 41 % (VVA 18-54). Op het piekmoment zaten er 1.035.880 Vlamingen voor de buis om kennis te maken met ‘Louislouise’.

An Rydant, programmatiemanager fictie: “Deze eerste cijfers zijn zonder meer een opsteker voor iedereen die met hart en ziel aan ‘Louislouise’ werkt. Voor de topacteurs die met veel brio de personages neerzetten en voor de technische crew die opstaat en gaat slapen met ‘Louislouise’. Zeker zo belangrijk zijn de positieve reacties van de kijkers, die met een open blik in dit gloednieuwe verhaal van romantiek en humor zijn gestapt en zich de ‘larger than life’-situaties hebben laten smaken. We hopen dan ook dat ‘Louislouise’ ook in de vooravond z’n weg zal vinden en 200 afleveringen lang Vlaanderen in de ban zal houden.”

Vanaf vandaag is ‘Louislouise’ elke werkdag om 18.25 te zien, met een herhaling de volgende middag om 12.15. Op zondag worden de afleveringen samengebundeld uitgezonden in ‘De week van Louislouise’.

De kijkers die een voorsprong willen opbouwen en als eerste willen weten of Louise al dan niet de nieuwe hoofdredacteur wordt van het mannenblad Don, kunnen de afleveringen in preview bekijken via .

Het loont ook zeker de moeite om naar vtm.be te surfen, waar je kan binnenstappen in de wereld van ‘Louislouise’ en ondertussen kan genieten van de muziek van radio Bavo.

Vilvoorde, 25 september 2008.

19:44 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In januari al vervanger voor Donna?

bommaBegin volgend jaar, wellicht al in januari, vervangt een nieuwe VRT-radiozender Donna. Die zal niet revolutionair anders gaan klinken, het blijft een hitradio, maar als je weet dat Peter Van de Veire de ochtend zal presenteren, kun je al een beetje vermoeden wat het wordt. Twee bekende radiostemmen - David Van Ooteghem en Caren Meynen - stappen alvast níet mee in het nieuwe project.

Van de Veire wordt bij de VRT duidelijk beschouwd als een wonderboy. Hij krijgt niet alleen zijn eigen tv-show, ‘Peter Live’, intussen mag hij ook werken aan de nieuwe radio die uit de as van Donna moet verrijzen. Welke medewerkers hij rond zich zal scharen, wordt stilaan duidelijk. De directie heeft vrijdag al een gesprek gehad met een aantal medewerkers. Sommigen kregen te horen dat zij niet in het profiel passen van het nieuwe radioformat, waarvan de kerndoelgroep zal bestaan uit jonge vrouwen van 18 tot 30. Anderen zagen het zelf niet zitten. Dat geldt onder meer voor Mark Heyninck, een van de Donna-medewerkers van het eerste uur. Marc Pinte, die mee aan de wieg stond van Donna en daar al zestien jaar werkt, moet nog een gesprek hebben over zijn toekomst.

BOEGBEELD

David Van Ooteghem, nu presentator van ‘David in de ochtend’, zal zeker niet op de nieuwe Donna te horen zijn. “Ik ben een te groot boegbeeld van de huidige zender maar van de andere kant ben ik ook niet iemand die graag achter de schermen werkt,” zegt hij.

“Misschien keer ik terug naar Radio 2.” Ook Sebastian Decrop, die nu de vroege namiddag presenteert, gaat niet mee, evenmin als Caren Meynen. Kris Luyten, die nu met Dave Peters samenwerkt, heeft te kennen gegeven dat zij liever naar Radio 1 gaat. “Ik voel me beter als ik met inhoud kan bezig zijn.” Benjamien Schollaert stapt evenmin in het nieuwe project.

Wie gaan dan wel mee? Alleszins huidige leading ladies als Evy Gruyaert en Ann Reymen. Deze laatste zal echter niet meteen te horen zijn want zij wordt moeder. Ook Dave Peters en Robin Vissenaekens behoren tot de medewerkers van Donna die Peter Van de Veire zullen omringen. Ben Roelants, ook bekend als presentator van ‘Junior Eurosong’, weet het nog niet. [Marcel Boreas | Bron: Het Belang van Limburg]

00:28 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-09-08

GAPA = AFZETTERIJ

large_271315Mens erger je niet... denk ik dan. Ik sta geparkeerd op de leien, afspraak bij vrinden. Ik betaal mijn parking via SMS. Om 15u15 krijg ik een sms met de melding dat mijn Max parkeertijd verstrijkt... over 5 minuten. Geen probleem denk ik,heb gedaan ik stap toch naar mijn auto. Tijd tot 15u20. Verkeerslichten inbegrepen kom ik aan mijn auto om 15u27. Er steekt een Parkeerretributie onder de ruitenwisser met vaststelling dat om 15u25 mijn tijd is verstreken en ik 23,00 euro moet betalen. Dat is pas afzuip, parkeerterreur en melkerij. van Gapa.

23:56 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-09-08

Oliver - Shut Up zaterdag 20 u

Scannen

07:58 Gepost door petertje in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende